BLOG

Så fungerar displayannonsering - Tips för att lyckas

Displayannonsering har funnits länge och är fortfarande ett av de mest populära sätten att marknadsföra produkter och tjänster. I sin enklaste form är displayannonsering en typ av marknadsföring på nätet där man använder grafiska banners eller annonser med rika medier (video, ljud och animationer) för att fånga uppmärksamhet och skapa engagemang. Målet med displayannonsering är […]

Displayannonsering har funnits länge och är fortfarande ett av de mest populära sätten att marknadsföra produkter och tjänster. I sin enklaste form är displayannonsering en typ av marknadsföring på nätet där man använder grafiska banners eller annonser med rika medier (video, ljud och animationer) för att fånga uppmärksamhet och skapa engagemang. Målet med displayannonsering är följande för att öka varumärkeskännedomen, driva webbplatstrafik och generera leads.

Så kommer du igång med displayannonsering

Det finns egentligen 2 sätt att komma igång med displayannonsering, det första och det enklaste, via Google Ads. Det andra sättet är via att hitta relevanta sidor och appar att publicera sina displayannonser på. Vi kommer gå igenom de två sätten nedan:

Google ads

Google Ads är en av de mest populära plattformarna för displayannonsering. Med Google Ads kan du skapa annonser med text, bild, video och sedan rikta dem till specifika målgrupper. Du kan också använda Google Ads för att spåra resultatet av dina kampanjer och mäta viktiga mätvärden som klick, konverteringar och intryck.

Exempel på en Google ads kampanj:

Exempel på en Google ads annons
Exempel på en Google ads annons

Bannerannonser

För att komma igång med displayannonsering måste du först ta fram en strategi. Du vill identifiera din målgrupp, specifika mål och de typer av annonser som är mest sannolika för att nå dessa mål. Det är också det är viktigt att avgöra vilka hemsidor, appar eller medier som har störst sannolikhet att vara framgångsrika för just ditt företag.

Exempel på en displayannonsering:

Exempel på en displayannonsering
Exempel på en displayannonsering

När du väl har en plan kan du gå vidare med att skapa och lansera din kampanj.

När du skapar dina annonser är det viktigt att de är visuellt övertygande och fokuserade på ett huvudbudskap. Du vill också se till att du riktar dig till rätt målgrupp och ger dem relevant innehåll för att se till att de klickar på din annons. Dessutom bör du alltid mäta och optimera dina display-kampanjer för att se till att de blir så framgångsrika som möjligt.

Displayannonsering vs SEO

Det beror på vad man försöker uppnå med sin marknadsföring. Displayannonsering är bra för att nå en bred publik och skapa varumärkesmedvetenhet, medan SEO är mer inriktat på att öka sökbarheten och synligheten för en webbplats i organiska sökresultat.

Båda metoderna är viktiga för en holistisk marknadsföring, och det är vanligt att använda både displayannonsering och SEO tillsammans för att få ut det bästa resultatet.
Man brukar säga att SEO är mer långsiktigt medans annonser är en mer kostsam och kortsiktig lösning, men kompletterar varandra utmärkt.

Remarketing och displayannonser

Remarketing för displayannonser är en teknik som används för att nå ut till personer som tidigare besökt en webbplats med displayannonser. Det gör detta genom att använda en cookie eller annan teknologi för att identifiera besökaren och visa annonser för dem på andra webbplatser som de besöker.

Detta kan vara ett effektivt sätt att återknyta kontakt med tidigare besökare och få dem att återvända till webbplatsen eller göra ett köp. Det kan också användas för att visa annonser för relaterade produkter eller tjänster till personer som tidigare visat intresse för en viss produkt eller tjänst.

Exempel på en remarketing displayannons:

Jag gjorde en sökning på "bra gym i Stockholm" och dagen efter fick jag upp denna displayannons:

sats displayannonsering

5 fördelar med att jobba med displayannonsering

  1. Brett publik: Displayannonser kan nå ut till en stor och varierad publik genom att visa annonserna på en mängd olika webbplatser och plattformar.
  2. Varumärkesbyggande: Displayannonser kan användas för att skapa varumärkesmedvetenhet och bygga positiv kännedom om ett varumärke.
  3. Möjlighet till retargeting: Med remarketing-tekniker för displayannonser kan man nå ut till personer som tidigare besökt en webbplats och få dem att återvända.
  4. Möjlighet att nå ut till en specifik målgrupp: Genom att använda annonsnätverk och annonsplatser med en specifik målgrupp, kan man maximera chansen att nå ut till rätt publik.
  5. Möjlighet att mäta resultat: Det finns många verktyg och tekniker för att mäta prestanda och resultat av displayannonser, såsom klickfrekvens, visningar, konverteringar och mer. Detta gör det lätt att justera och optimera annonserna för att få bästa resultat.

Kom i kontakt med oss på Ostriching

Har du en fråga om SEO, tveka inte på att höra ev er.
cross