PPC

Google Ads-byrå

Vi vet att dåligt genomförd annonsering via Google Ads leder till negativa konsekvenser såsom dyra klick och en låg konverteringsgrad. Våra Google Ads-experter ser till att din försäljning ökar och att du får mer för pengarna när du annonserar med hjälp av Googles sökmotor.
SEO texter
Sökordsanalys
CTR uppföljning
Google ADS

Tips för att lyckas med Google Ads

Det krävs både rätt erfarenheter och rätt kunskaper för att lyckas med sin Google-annonsering. Nedan berättar vi om fyra viktiga grundpelare inom Google Ads som du måste ha kunskap om för att lyckas inom denna annonsform.
Steg 1

Välj rätt sökord

För att du ska kunna lyckas med Google Ads är det viktigt att du väljer att optimera dina annonser efter de mest passande sökorden. Du ska alltså idealt välja smala (det vill säga specifika) sökord som du vet att rätt målgrupp kommer att klicka på. Att använda för breda sökord är i regel bara slöseri med pengar.
Steg 2

Ha ett bra quality score

Quality score är ett poängsystem som avgör hur bra dina Google Ads-annonser kommer att ranka och hur mycket du behöver betala för dem. Så ju högre quality score du har, desto fler är det som kommer att lägga märke till dina Google-annonser och vice versa. För att få ett bra quality score ska du bland annat ha bra landningssidor som svarar på sökintentionen.
Steg 3

Ha enbart relevanta annonser

Det kan vara lockande att annonsera på Google för sökord som är intressanta, men samtidigt inte särskilt viktiga för ditt företag. Det är alltså en dålig idé att ha uppe annonser som ditt företag inte tjänar pengar på, så se till att bara betala för annonser som ger dig besökare som är värda pengar (som konverterar).
Steg 4

Ha passande landningssidor

När en användare klickar på en annons måste du se till att ha en landningssida som hör ihop med det nyckelord du köpt annonser på. Så om du exempelvis har köpt annonser på “bästa tv-apparaten” måste landningssidan handla om just det och idealt ha bra SEO-text som passar sökintentionen.

Vill du ha hjälp med din Google Ads-annonsering?

Få en offert

Vad är Google Ads?

Google Ads, som tidigare hette Google AdWords är Googles annonssystem som de visar upp i sin sökmotor. När du annonserar via Google Ads når du potentiella kunder på ett effektivt sätt. Du måste betala för att synas, men det är det värt om du annonserar på rätt nyckelord till rätt pris.

Varför ska du anlita en Google Ads-byrå

Du ska anlita en Google Ads-byrå såsom oss på Ostriching för att vi maximerar möjligheterna för att din Google Ads-annonsering blir lönsam. Vi har unika mätmetoder som avgör om dina annonskampanjer eventuellt behöver förändras för att dina Google Ads-annonser ska ge mer effekt.

Värt att veta är att du äger ditt eget Google Ads-konto så att du kan byta Google Ads-byrå om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med de tjänster vi erbjuder.

Exempel på vanliga Google Ads-kampanjer

1. Sökordskampanjer

Sökordskampanjer, eller bara Google sök-kampanjer handlar om att du får sponsrade resultat bland de vanliga (dvs. organiska) sökresultaten på Google. En av de viktigaste fördelarna med sökordskampanjer är att dina sponsrade resultat får en mycket bra synlighet.

Värt att tänka på är att majoriteten av alla som annonserar via Google Ads också använder sig av sökordskampanjer för att synas.

2. Videoannonser

Om du inte betalar för Youtube Premium vet du säkert att det finns mycket annonser på YouTube, och dessa annonser är i många fall effektiva. Så länge du har bra videomaterial och annonserar på rätt sökord har du stora möjligheter att lyckas med din Youtube-annonsering.

3. Annonser i Google Play

Google Play, det vill säga den största appbutiken för Android är ett populärt ställe att annonsera på. Bland de som väljer att annonsera i Googles appbutik hittar du bland annat hotellbokningssidor, flygbokningssidor och andra appar som vill ha fler nedladdningar.

4. Shopping-annonser

Så kallade shopping-annonser är de länkar som tar dig direkt till en e-butik. Om du exempelvis söker på “köpa tv” kommer du garanterat få syn på shopping-annonser då Google förstått att du har en transaktionsbaserad sökintention.

Som du säkert förstår är Google Shopping-annonser som mest effektiva när användaren vill köpa någonting, så denna annonstyp passar särskilt bra för e-handlare.
Google Ads

Så utför Ostriching dina Google Ads-kampanjer

De flesta Google Ads-byråerna brukar ha sitt eget sätt att utföra och sätta ihop sina kunders annonser på. Vi på Ostriching gillar att jobba transparant och ha en tät dialog med våra kunder. 

Här har ni våra 3 steg på hur vi arbetar med kampanjerna.

1. Vi utför sökordsanalyser

Tack vare att vi utför sökordsanalyser kan vi ta fram annonser med sökord som driver den typ av trafik som är mest lönsam för dig och ditt företag. Vi tar även hänsyn till dina konkurrenters viktigaste sökord och hur konkurrensen ser ut för varje sökord innan vi annonserar på dem.

2. Vi anpassar annonserna kontinuerligt

Vi på Ostriching ser till att dina Google Ads-annonser är och förblir lönsamma över tid. Och detta genom att bland annat anpassa budnivåerna, lägga till negativa sökord och genom att testa nya sökord som har potential att bli lönsamma i framtiden. Värt att veta är att vi även anpassar landningssidorna kontinuerligt vid behov.

3. Vi rapporterar och följer upp

Som rubriken säger rapporterar vi vad som händer samtidigt som vi följer upp och anpassar dina annonser och kampanjer efter dina önskemål. Vi rekommenderar samtidigt lämpliga åtgärder, men det är alltid du som har det sista ordet gällande allt inklusive budget och val av sökord.

Få en offert

Anledningar till att välja Ostriching

3 anledning till att välja Ostriching som din partner i nästa Google Ads kampanj. 

Steg 1

Det är en bra idé att annonsera med hjälp av Google Ads. Tack vare Google Ads kan du nämligen nå nya kunder och öka din försäljning så fort din annonskampanj är rätt konfigurerad.

Steg 2

Hos oss på Ostriching arbetar kunniga specialister inom Google Ads som ser till att du får så mycket som möjligt för pengarna när du annonserar med hjälp av denna annonstyp.

Steg 3

Nedan berättar vi om de viktigaste stegen som vi använder oss av när vi tar fram och optimerar dina Google-annonser.

5 fördelar med Google Ads

1. Det är enkelt att se hur det går

Google har infört avancerade och begripliga statistikfunktioner som gör att du enkelt kan se vilka sökord som konverterar bra kontra inte konverterar så bra som det är tänkt. Tack vare Googles statistikfunktioner är det även enkelt att A-B-testa, alltså testa vilken annons som ger bäst resultat av två valbara alternativ.

2. Det är enkelt att justera sin annonsbudget

Att anpassa sin annonsbudget är en enkel historia. Det kan hända att Google själv väljer att lägga sig lite över eller under den budget du satt upp enskilda dagar, men sett över längre tid ser Google till att din annonsbudget aldrig spräcks.

3. Det är många som tjänar pengar på det

När du har en Google Ads-kampanj som är lönsam kan du tjäna mycket pengar på det. Värt att veta är också att du enkelt kan se hur mycket pengar varje konvertering (som även kallas för lead) kostar och jämföra det mot vad varje lead är värd för ditt företag.

4. Google-annonser är anpassningsbara

När du sätter upp din Google Ads-kampanj är det enkelt att justera var och när annonserna ska synas. Om du exempelvis vill annonsera mot Småland går det utmärkt, och du kan även välja att bara annonsera på helgerna om det medför att din Google Ads-kampanj mår bättre av det.

5. Dina annonser matchar sökintentionen

En sökintention är svaret på det som användaren vill veta. Så om Kalle Kula söker på “Billiga kramdjur” vet både du och Google att det är att hitta billiga kramdjur som är Kalles sökintention. Utifrån den informationen är det enkelt att anpassa såväl sökorden som landningssidorna utefter den sökintention som finns.

Det är inte lika lätt att träffa sökintentionen om du annonserar via sociala medier såsom via Facebook eller Instagram. Främst då användare sällan är inne på Facebook eller Instagram för att köpa någonting. Användarnas intention är i det fallet främst att prata med andra, och inte att titta på varor såsom hemelektronik.

10 vanliga myter om Google Ads

1. Google Ads är bra för din SEO

Du kommer ranka precis lika bra på Googles resultatsidor oavsett om du annonserar med Google Ads eller inte. Så Google ger alltså inte användare som använder deras annonssystem fördelar gentemot de personer som väljer att inte använda Google Ads.

2. Du måste satsa på Google Ads eller SEO

Du måste inte välja. Sanningen är att det är en bra idé att kombinera Google Ads och SEO. Förslagsvis ska du skapa en bra landningssida och SEO-anpassa den enligt bästa praxis, och innan sidan börjat ranka är det en bra idé att betala för att sidan ska synas med hjälp av Google Ads.

När din landningssida rankar bra organiskt, alltså utan att du behöver betala för det kan det vara värt att utvärdera om Google-annonser ens är nödvändigt.

3. Det är ingen som klickar på annonserna

Det är faktiskt många som klickar på dina Google Ads-annonser. Hur många som klickar får du bra statistik på, och de personer som inte väljer att klicka betalar du ju faktiskt inte för. Så idealt tjänar du pengar på klicken, medan ditt företag får gratis varumärkeskännedom när användarna inte klickar.

4. Det är för dyrt med Google Ads

Det finns många småföretagare som tror att det är för dyrt att annonsera med Google Ads, men det stämmer inte. Att sätta upp en fast budget för sitt projekt är superenkelt, så om du bara vill annonsera för någon hundralapp per dag går det hur bra som helst.

5. Att ranka etta är det viktigaste som finns

Fler personer väljer att klicka på dina annonser om de rankar högst upp på Google, men fler klick behöver inte betyda att du tjänar mer pengar. För att ranka högst på ett visst sökord måste du betala särskilt mycket pengar, och det gör att din vinstmarginal i många fall minskar.

6. Det är bra att annonsera på många sökord

Det är inte antalet sökord som spelar roll, utan hur relevanta sökorden är. Om du har en massa irrelevanta sökord i din kampanj är det vanligt att de klick du får inte leder till någon transaktion, vilket är förödande inom Google-annonsering. Idealt ska du annonsera på förhållandevis billiga sökord som konverterar.

7. Det är enkelt att tjäna pengar med Google Ads

Att tjäna pengar med Google Ads är fullt möjligt, men man skapar samtidigt inte en bra Google Ads-kampanj på en kafferast. För att din Google Ads-kampanj ska vara lyckosam krävs det att du vet hur annonskampanjen ska tas fram och anpassas, annars finns det en stor risk att du misslyckas.

8. När man skapat annonserna är allt klart

När du skapat annonserna är en viktig del avklarad, men du kan inte koppla av för den sakens skull. En viktig pusselbit för att lyckas med Google Ads är som vi tidigare nämnt att man mäter, testar och korrigerar tills det att annonskampanjen är så lönsam som möjligt.

9. Google löser annonseringen åt mig

Nej, Google kommer inte att se till att din annonskampanj är lönsam. De kommer hjälpa dig på traven så att du kommer igång, men för att få en lönsam kampanj krävs spetskunskaper som bara Google Ads-experter har tillgång till.

10. Mina konkurrenter kommer att klicka på mina annonser

En fråga många har, är att konkurrenterna kommer att klicka på de Google-annonser du satt upp för att således sabotera för dig. Fast värt att veta är att Google har avancerade metoder som märker om någon försöker manipulera deras annonssystem, så risken för att bli drabbad av klick-manipulering är mikroskopisk.

Kontakta oss

Kontakta oss
Skriv in dina frågor, vi älskar att hjälpa till!
cross