BLOG

Vad är konverteringsoptimering egentligen?

När en besökare gör det du vill på din webbsida, då har du fått en konvertering. Men hur ökar du det procentuella antalet konverteringar egentligen, det vill säga; hur gör du för att konverteringsoptimera? Den frågan och fler svarar vi på i den här artikeln. Vad är konverteringsoptimering? Konverteringsoptimering är en teknik som ska medföra […]
konverteringsoptimering

När en besökare gör det du vill på din webbsida, då har du fått en konvertering. Men hur ökar du det procentuella antalet konverteringar egentligen, det vill säga; hur gör du för att konverteringsoptimera?

Den frågan och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering är en teknik som ska medföra att du får fler konverteringar, procentuellt sett. En konvertering kan i detta fall vara att besökaren väljer att genomföra ett köp i din e-butik, att besökaren väljer att klicka på en affiliatelänk eller att kunden tecknar sig för ett nyhetsbrev.

Vad är den genomsnittliga konverteringsgraden?

Den genomsnittliga konverteringsgraden ligger på mellan 1 och 4 %. Värt att lägga märke till är att konverteringsgraden skiljer sig beroende på vilken typ av konvertering det handlar om (tex. länkklick eller genomfört köp). Utöver det är den genomsnittliga konverteringsgraden ganska meningslös.

Du ska alltså inte stirra dig blind på siffror, utan i stället ägna dig åt aktiviteter som höger konverteringsgraden.

4 sätt att få en högre konverteringsgrad

  1. Skaffa tydliga call to action-knappar. En unik färg såsom röd eller orange passar i regel väl på CTA-knappar.
  2. Beställ SEO-texter av hög kvalitet. SEO-texter som besvarar besökarens intention är nödvändigt för att besökaren ska välja att konvertera. Vem vill egentligen konvertera när man inte fått något träffsäkert svar på sin fråga?
  3. Använd färre fält på dina formulär? Då kan fler välja att konvertera, då de således inte behöver fylla i (för dem) överflödig information.
  4. Ha en nöjda kunder-sektion. Att visa vad nöjda kunder tycker om exempelvis din e-butik är en bra idé, då det kan få andra besökare att vilja konvertera. 

Hur räknar du ut konverteringsgraden?

För att räkna ut konverteringsgraden tar du antalet konverteringar / besökarantalet * 100.

Exempel på hur du räknar ut konverteringsgraden 

Om du driver en webbsida med 6 200 besök per månad, och 79 av dessa valde att konvertera, då har du en konverteringsgrad på (79/6200*100=1,27) strax under 1,3 %.

Kom i kontakt med oss på Ostriching

Har du en fråga om SEO, tveka inte på att höra ev er.
David disland

David Disland

VD
november 29, 2021

Andra liknande inlägg

cross