Sökmotoroptimering

Off-page SEO

Off-page SEO handlar om allt du gör utanför din egen hemsida för att förbättra dess ranking på sökmotorer, som till exempel bygga länkar från andra relevanta hemsidor.
Off page SEO

Kraften med "rätt" länkar

Off-page SEO är mer än bara att köpa länkar från irrelevanta bloggar. Det handlar om att förbättra din webbplats helhetsbild och autoritet genom en serie av strategier och taktiker som syftar till att öka dess synlighet och tillgänglighet för användare och ibland sökmotorer.
Detta inkluderar även aktiviteter som social media marknadsföring, influencer marknadsföring, gästbloggande, varumärkes byggande med mer. En holistisk off-page SEO-strategi kan hjälpa dig att öka ditt varumärkes medvetenhet, öka ditt sökresultats ranking och öka trafiken till din webbplats.
1.

Link Building

Detta är en av de viktigaste faktorerna för off-page SEO. Länkbyggande innebär att få andra webbplatser att länka till din egen webbplats. Ju fler högkvalitativa länkar du har från användbara och relevanta webbplatser, desto högre ranking kommer din webbplats få i sökmotorer.
2.

Brand Mentions

Brand Mentions är när ditt varumärkes namn nämns på andra webbplatser utan en direkt länk till din webbplats. Dessa brandnämningar kan bidra till att stärka ditt varumärkes online närvaro och på så sätt påverka din webbplats ranking.
3.

Omdömen 

Omdömen och betyg från användare har också en stor påverkan på off-page SEO. Får du positiva omdömen och betyg från dina användare på sidor som Yelp, TripAdvisor eller Google My Business kan det hjälpa till att öka tilliten till din webbplats och därmed påverka din webbplats ranking.
4.

Brand awareness

Sociala medier kan ha en stor påverkan på off-page SEO. Genom att skapa och dela relevant och värdefullt innehåll på sociala medier kan du öka ditt varumärkes såväl som din webbplats synlighet.

Boka ett möte med Ostriching och diskutera strategier.

Boka ett möte
off page seo

Vad betyder off page SEO egentligen?

Off-page SEO (SEO utanför sidan) är en term som används för att beskriva alla aktiviteter som utförs utanför en webbplats med syftet att förbättra dess ranking i sökmotorer. Det handlar om alla externa faktorer som påverkar en webbplats sökresultat och synlighet. Det valigaste är genom Link Building.
En kvalitetslänk är en länk från en annan webbplats till din egen webbplats som är relevant, pålitlig och ger värde för användarna. Följande faktorer spelar in på kvaliteten på en länk:

Relevans: Länken ska vara relevant för din nisch eller bransch och innehållet på den webbplats som länken kommer ifrån ska ha samband med din egen webbplats.

Pålitlighet: Länken ska komma från en pålitlig och välrespekterad webbplats.

Auktoritet: Den webbplats som länken kommer ifrån ska ha en hög autoritet och rykte inom sin nisch eller bransch.

Trafik: Länken ska generera riktad trafik till din egen webbplats.

Ankar text: Ankar text är den text som är länkad till din webbplats. Det ska vara relevant och beskrivande för vad länken leder till.

En kvalitetslänk har en positiv inverkan på din hemsidas ranking hos sökmotorer eftersom det visar på att din sida har värde och är relevant för sina användare. Detta leder till en ökad synlighet och tillgänglighet för din webbplats.

Det är viktigt att vara nischad när det gäller länkbyggande eftersom det visar på relevans och autoritet inom en specifik bransch eller nisch. Låtande en expert som Ostriching välja och bygga länkarna är också viktigt eftersom de har kunskap och erfarenhet av hur länkbyggande fungerar och hur man bygger högkvalitativa länkar på ett säkert sätt. De har också tillgång till de senaste verktygen och metoderna för länkbyggande och kan hjälpa till att maximera resultaten av din länkbyggande-kampanj.
Off page SEO

Stick ut från dina konkurrenter

Off-page SEO kan vara avgörande för din platsering på Google, beroende på konkurrensen och nischen du arbetar inom. Det är avgörande att ha kontroll över din konkurrents användning av länkar, eftersom bristande fokus på detta kan leda till en förlust av rankingpositioner över tiden.

Det är viktigt att ha en strategi bakom varje länk du bygger, snarare än att enkelt kopiera en konkurrents länkprofil. Genom att göra detta kan du förvänta dig att överträffa konkurrenterna inom en tidsperiod på 3-8 månader.

On page SEO vs Off page SEO

On-page SEO och off-page SEO är två olika former av SEO som har sitt eget unika fokus och syfte.

On-page SEO handlar om att optimera sidor på din webbplats för att göra den mer attraktiv och relevant för sökmotorer och användare. Det inkluderar saker som att använda relevanta nyckelord, förbättra sidläsbarheten, minska laddningstiden och upprätthålla en användarvänlig navigation.

Off-page SEO handlar om alla de faktorer som påverkar din webbplats utanför din egen domän. Det inkluderar länkar från andra hemsidor som pekar till din webbplats, sociala mediebetyg, användardriven tillit och online närvaro. Off-page SEO syftar till att öka synligheten, rykte och tillgänglighet för din webbplats för att öka dess rankning i sökmotorer.

Både on-page SEO och off-page SEO är viktiga för en framgångsrik SEO-strategi. En välbalanserad kombination av både on-page och off-page tekniker kan hjälpa din webbplats att ranka högre i sökmotorer och öka dess synlighet och tillgänglighet online
Kontakta oss

Vi driver trafik via Off-page SEO

Off-page SEO är en viktig del i en framgångsrik sökmotoroptimering. Genom att arbeta med en expert som Ostriching, kan du dra nytta av en välplanerad och strategisk länkbyggande-kampanj. Följande är tre enkla steg som beskriver processen för att genomföra en framgångsrik off-page SEO-kampanj.

Steg 1

Först och främst måste du kontakta en expert likt Ostriching för att boka ett möte. Mötet är en möjlighet för dig att presentera dina behov och för Ostriching att lära känna dig och din webbplats bättre.

Steg 2

När du har bokat ett möte, kommer Ostriching att dela en lista med dig som innehåller potentiella webbplatser för länkbyggande. Tillsammans kommer vi att gå igenom listan och sätta upp en strategisk plan för ditt länkbygge.

Steg 3

Efter att vi har satt upp en strategisk plan, kommer Ostriching att börja bygga kvalitativa länkar för din sida. Under tiden kommer det att leda till ökad synlighet och tillgänglighet för din webbplats, vilket i sin tur kommer att driva in mer riktad trafik.

Kontakta oss

Kontakta oss
Skriv in dina frågor, vi älskar att hjälpa till!
cross