BLOG

Så lyckas du med SEO för din e-handel

Det är en utmärkt idé att öppna en e-butik, men för att lyckas med din e-butik måste du även lyckas med ditt SEO-arbete. I den här artikeln berättar vi bland annat vad du ska tänka på för att prestera väl när det kommer till SEO inom e-handel. Utöver det upplyser vi dig även om hur […]

Det är en utmärkt idé att öppna en e-butik, men för att lyckas med din e-butik måste du även lyckas med ditt SEO-arbete. I den här artikeln berättar vi bland annat vad du ska tänka på för att prestera väl när det kommer till SEO inom e-handel. Utöver det upplyser vi dig även om hur vi hjälper dig lyckas.

SEO för din e-handel

Vad gör SEO för e-handel?

SEO-inom e-handel består av ett flertal tekniker som medför att din webbsida rankar högre upp på sökmotorernas resultatsidor. Sökordsoptimering, väl fungerande teknisk SEO, väl optimerade produkttexter och länkbyggande är fyra viktiga delar inom SEO inom e-handel och e-butiker.

Nedan pratar vi mer om de fyra delområden som precis nämndes i större detalj.

Sökordsoptimering inom e-handel

För att ranka bra på sökmotorernas resultatsidor ska alla relevanta nyckelord inkluderas i exempelvis en produkttext. Vi hjälper dig med sökordsoptimering, så kontakta gärna oss för en kostnadsfri offert.

Teknisk SEO

Teknisk SEO inom e-handel medför att du optimerar din e-handelswebbsida för alla plattformar, inklusive mobiltelefoner och surfplattor. Utöver det är det viktigt alla produktsidor indexeras som de ska, samt att din webbsida laddas snabbt.

Väl optimerade produkttexter

Det är viktigt att ha produkttexter som är säljande, men som samtidigt inte lurar kunden att köpa någonting hon inte behöver. Produkttexterna ska alltså vara unika, engagerande och heltäckande. Värt att lägga märke till är att vi hjälper dig med alla typer av SEO-texter, så kontakta gärna oss för en kostnadsfri offert.

Länkbyggande

Att bygga länkar är en viktig del inom alla SEO-strategier, så om du har en e-handel är det i princip ett måste att bygga länkar. Vi hjälper dig bygga relevanta länkar inom din nisch till bra priser, och värt att lägga märke till är att relevanta länkar ger ett betydligt bättre resultat jämfört med lika starka länkar med lägre relevans.

2 fördelar med att arbeta SEO-inriktat inom e-handel

  1. Du får mer organisk trafik. Alltså fler besökare från sökmotorer såsom Google och Bing.
  2. Ditt varumärke stärks. När ditt företags varumärke blivit mer synligt på Google blir fler personer medvetna om att din e-butik existerar samt vad din e-butik säljer.

2 utmaningar med att arbeta SEO-inriktat inom e-handel

  1. Det är svårt att skriva bra produkttexter. Att skriva bra SEO-texter för e-handelsprodukter är svårt. Du ska till exempel inte kopiera och klistra in tillverkarnas produkttexter. Produkttexterna måste nämligen vara unika, intressanta och heltäckande.
  2. Det är enkelt att misslyckas med teknisk SEO. Att ha en mobilvänlig webbsida, samt korrekta FAQ-schematyper är någonting som många misslyckas med, men samtidigt någonting som vi kan hjälpa dig med. Hör gärna av dig för en kostnadsfri offert.

Vi hjälper din e-handel med SEO

Med stor erfarenhet av att ha hjälpt e-handlare att öka deras visibilitet på ett helt organiskt sätt.

Behöver du hjälp med Länkar, Sökordsanalys eller SEO texter?

Kom i kontakt med oss på Ostriching

Har du en fråga om SEO, tveka inte på att höra ev er.
cross