BLOG

SEO inom finans - Så fungerar det (Vi hjälper dig!)

SEO inom finans - Så fungerar det! Om du driver en webbsida inom finans är det en bra idé att ta hjälp av oss. I den här artikeln förklarar vi bland annat varför du bör låta oss hjälpa dig, samt hur SEO inom finans skiljer sig från andra typer av SEO-arbete. Vad är SEO inom […]

SEO inom finans - Så fungerar det!

SEO inom finans

Om du driver en webbsida inom finans är det en bra idé att ta hjälp av oss. I den här artikeln förklarar vi bland annat varför du bör låta oss hjälpa dig, samt hur SEO inom finans skiljer sig från andra typer av SEO-arbete.

Vad är SEO inom finans?

SEO inom finans består av en rad insatser som får din webbsida inom finans att prestera bättre, samt blir mer synlig i sökmotorernas resultatsidor. Vi på Ostriching, som är en modern SEO-byrå, hjälper dig med allt ifrån SEO-optimerade texter till nyckelordsundersökningar.

3 anledningar till att du anlita oss för finansiell SEO

1. Din webbsida får mer trafik

Den mest uppenbara fördelen är att din webbsida får mer trafik, men även mer värdefull trafik från sökmotorer såsom Google. Ju mer synlig du blir i sökmotorernas resultatsidor, desto fler besökare får din webbsida och desto mer pengar tjänar du.

2. Du konverterar bättre på din webbsida

Tack vare att vi erbjuder bra SEO-texter på såväl svenska som engelska får besökaren all information han behöver för att kunna göra ett informerat beslut. Med bättre och mer SEO-optimerade texter får du alltså besökarna att konvertera mer frekvent.

Den process som har som målsättning att besökarna ska välja att konvertera mer frekvent kallas för konverteringsoptimering.

3. Ditt varumärke får bättre synlighet

Inom finans är det viktigt att ha ett varumärke som besökarna litar på, för det är ju faktiskt ett stort beslut att exempelvis teckna sig för ett större privatlån. När din webbsida blir mer synlig i sökmotorernas resultatlistor ökar besökarnas förtroende för ditt företags varumärke, vilket medför att du också tjänar mer pengar.

6 saker för att lyckas med SEO inom finans

  1. Ta reda på om din webbsida är en komplett resurs med allt som rör lån och krediter. Det är kanske dags att komplettera din webbsida med fler relevanta artiklar inom finans?
  2. Granska alla publicerade texter. Här är det viktigt att du tar reda på om texterna är tillräckligt hjälpfulla och detaljerade. Om texterna inte håller måttet är det en bra idé att skriva om hela artikeln, eller förslagsvis låta oss göra det åt dig.
  3. Ta reda på vilka sökord konkurrenterna rankar på. Försök därefter slå dig in på deras revir genom att försöka ranka bättre än dem och resten av konkurrenterna på viktiga sökord.
  4. Kontrollera att din webbsida indexerad av Google. Det är också en bra idé att försäkra dig om att du har publicerat en sajtkarta (XML Sitemap) som sökmotorerna kan ta del av för att indexera din webbsida på ett mer effektivt sätt. Dessa aspekter är en del av teknisk SEO.
  5. Din webbsida måste laddas snabbt och vara optimerad för mobiltelefoner. Sidor som är mobiloptimerade och snabbladdade belönas av sökmotorer såsom Google och Bing.
  6. Bygg länkar från relevanta sidor inom finans. Att få en ingående länk från en sida om ekonomi väger många gånger tyngre än om du fått in inlänk från en sida om teknik. Tumregeln säger alltså; tillbakalänkar från sajter inom samma nisch är alltid mest värdefulla.

Kom i kontakt med oss på Ostriching

Har du en fråga om SEO, tveka inte på att höra ev er.
cross