SEO optimerade texter

SEO-texter

Vi samarbetar enbart med skribenter som tar fram välskrivna SEO-texter och som vet hur man skriver artiklar som rankar bra på Google. Hör gärna av dig om du är intresserad av att beställa SEO-optimerade texter av oss.
SEO texter

Vi säljer prispressade SEO-texter

Då vi har erfarna SEO-skribenter som skriver för oss går faktainsamling och textbearbetningen snabbt, vilket medför att du får prispressade SEO-texter.
Få en prisindikation

Vi träffar alla viktiga nyckelord

Våra SEO-skribenter vet hur man skriver SEO-anpassade texter och kan såväl ta fram som träffa alla viktiga sökord. Att träffa rätt sökord är nämligen viktigt för att de texter vi tar fram ska kunna ranka bra på Googles resultatsidor.
Kontakta oss

Så skriver du bra SEO-texter

1

Genomför sökordsanalyser

Att genomföra en sökordsanalys inför varje artikel är lite av ett måste. Då får du nämligen reda på vilka nyckelord du borde träffa i din artikel, vilket är viktigt för att du ska kunna ranka bra på Googles resultatsidor.

För att ta fram sökord fungerar bland annat Ahrefs, Ubersuggest och Ahrefs utmärkt.
2

Ha besökaren i fokus

Med frasen “ha användaren i fokus” menar vi att du ska skriva dina texter på ett sätt som gör användarna nöjda, och inte tänka alltför mycket på vad Google säger. Du ska alltså ge användarna ett tydligt svar på sökintentionen, och helst också ett snabbt svar på sökintentionen så att användaren direkt får reda på allt som är viktigt.

Med sökintention menas det användaren vill ha reda på, alltså anledningen till att hon söker efter något på Google.
3

Skriv bra rubriker

När du skriver SEO-anpassade texter är det viktigt att du inkluderar passande rubriker när det behövs. Att ha bra rubriker i artikeln är viktigt av många anledningar, bland annat för att ditt innehåll får en bättre struktur och för att användaren enkelt ska kunna “skumma igenom” innehållet.

Det är även viktigt att ha en ideal rubrikhierarki, alltså logiskt strukturerade H1-, H2- och H3-rubriker (osv.) som gör artikeltexten mer lättläst och logisk.
4

Skriv enkla texter

Att skriva enkla texter innebär att du använder rätt begrepp, men samtidigt ser till att du undviker svåra och onödigt krångliga ord. Det är alltså ingen som blir imponerad om du skriver allt för svåra ord. Håll det istället enkelt så att läsarna fokuserar på vad du skriver och inte hur du skriver.
5

Länka på rätt sätt

När du skriver dina SEO-anpassade texter är det även viktigt att du länkar på rätt sätt. Du ska helst inkludera flera interna länkar, det vill säga länkar som pekar mot artiklar på din egen webbsida. Du ska idealt även ha en eller flera länkar som pekar mot externa webbsidor, och detta för att ge artikeln mer tyngd.
6

En artikel ska handla om en sak

Det är viktigt att en artikel har ett fast ämnesområde. Så om du skriver om “hur man går ned i vikt” ska artikeln handla om just det, och inte om saker såsom “fördelar med löpning” även om löpning tas upp kort i artikeln. Så dela upp alla ämnesområden och internlänka till avstickande artiklar istället.

Kontakta  Ostriching för dina SEO texter

Kontakta oss

Varför är det viktigt med SEO-texter?

Det är viktigt med SEO-texter för att du ska kunna ranka bra på Google. Texter är det viktigaste inom SEO, och utan bra texter kan du aldrig ranka etta på sökord med hård konkurrens. Du kan inte bara “slänga en massa länkar” mot en sida och hoppas att den rankar, för så fungerar det inte längre.

Att ha bra SEO-texter på sin webbsida är alltså grundpelaren inom SEO, och således något du måste behärska för att kunna ranka högt upp på Google.

Vill du ha hjälp av oss?

Vi samarbetar med många bra SEO-skribenter som har flera års erfarenhet av att skriva SEO-optimerade texter. Så vi hjälper dig gärna om du inte har tid eller inte vill skriva dina egna SEO-texter. Du är hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

SEO content

Så skriver du seo-texter

1. Gör en nyckelordsundersökning
När du utför en nyckelordsundersökning tar du fram relevanta nyckelord som hör samman med artikelns ämnesområde. För att ta fram sökord ska du förslagsvis använda dig av ett bra SEO-verktyg såsom Ahrefs eller SEMRush.

2. Ta fram beskrivande rubriker
Det är särskilt viktigt att huvudrubriken, alltså H1:an väcker läsarnas intresse och beskriver vad artikeln handlar om på ett träffsäkert sätt. Men det är även viktigt att du inkluderar andra typer av rubriker såsom H2, H3 och H4 och så vidare.

3. Svara på sökintentionen
Att ge läsarna ett snabbt och tydligt svar på sökintentionen, alltså det läsarna vill ha reda på är extremt viktigt. Så om man skriver en text om “De bästa casinosajterna” är det viktigt att man tydligt och snabbt säger vilka sajter som är bäst och att man motiverar sina val på ett bra sätt.

4. Skriv inte för långa stycken
Det är en bra idé att inte ha stycken som är längre än mellan cirka 300 och 350 tecken. Långa och “köttiga” stycken är nämligen svårlästa och gör även att hela artikeln ser ostrukturerad ut.

5. Inkludera rätt, och lagom många sökord
Som vi tidigare nämnt är det viktigt att du inkluderar rätt sökord, men du ska även tänka på att inte ta med sökord “bara för att”. Det bästa är att placera ut viktiga sökord strategiskt i exempelvis rubriker och inledningen, och att inte allt för aggressivt upprepa sökord som du försöker ranka på i ett försök att göra Google nöjda.
Google förstår nämligen hur såväl synonymer som hur entiteter fungerar, så skriv så naturligt och informativt du kan. Att kunna “lura” Google med en allt för hög nyckelordsdensitet är alltså omöjligt idag.

6. Skriv bra SEO- och metatitlar
SEO-titeln är samma sak som överskriften på din artikel på Google, medan metabeskrivningen är den lilla förklaring du hittar under SEO-titeln på Googles resultatsidor.
Det är viktigt att SEO- och metatitlarna är beskrivande, intressanta och sammanhängande för att de ska ge bäst effekt.
Fråga om en offert

3 fördelar med att skriva SEO optimerade texter

Det finns många fördelar med att skriva SEO-anpassade texter. Nedan berättar vi om tre av de viktigaste fördelarna.

Texten blir enklare att läsa

När man skriver SEO-anpassade texter skriver man också på ett begripligt sätt, alltså i klarspråk. Att skriva i klarspråk är bra av flera anledningar, bland annat för att de som läser fokuserar på vad du vill säga och inte hur du säger det.

Texten får en bättre struktur

När du skriver SEO-texter med rätt rubriksättning blir det enklare att “skumma igenom” artikeln för att således kunna få en bra överblick gällande vad artikeln handlar om. För mycket sammanhängande brödtext gör nämligen texter svåra att läsa.

Texten rankar bättre på Google

När man skriver SEO-optimerade texter arbetar man enligt bästa praxis inom SEO, vilket medför att man rankar bättre på Googles resultatsidor. Och som du säkert vet går SEO ut på att man ska ranka så bra som möjligt i sökmotorerna.

Kontakta oss

Kontakta oss
Skriv in dina frågor, vi älskar att hjälpa till!
cross