UX/ UI Byrå

UX Byrå

Vi är en UX-byrå i Stockholm som hjälper kunder i hela Sverige. Så om du är i behov av en UX- och UI-konsult har du hittat rätt. Kontakta oss gärna direkt så berättar vi mer om hur vi arbetar med UX och UI.

Vi tar fram egna lösningar

När du anlitar oss för din UX/UI-design ser vi till att ta fram en skräddarsydd lösning som passar för dina behov. Inget UX/UI-arbete är för litet eller för stort för oss.

Vi stärker ditt varumärke

Tack vare våra UX/UI-insatser kommer du sannolikt få fler konverteringar och en högre kundlojalitet, som i förlängningen stärker ditt varumärke.

Vi förstår sambandet mellan text och design

Våra UI- och UX-projekt har en snygg design med text som är klart läsbar på alla enheter såsom mobil, surfplatta och dator.

Vi sätter upp en hållbar strategi

Innan projektet påbörjas ser vi till att ha full koll på vem du är, vad du vill uppnå och hur vi tar oss dit. Tack vare ett gott planeringsarbete blir resultatet av våra projekt lyckade.
UX Byrå

Mer information om UI- och UX-design

För nybörjare kan det vara svårt att skilja på UI- och UX-design. Av den anledningen berättar vi bland annat vad det är som skiljer begreppen åt och på vilka sätt UX- och UI-design kompletterar varandra.

6 fördelar med att arbeta UX- och UI-orienterat

01

Din produkt blir mer lättanvänd

Om du satsar på att arbeta enligt bästa praxis inom UX och UI får du en mer lättanvänd produkt, såsom en webbsida eller applikation. Detta då de personer som arbetar med UX och UI ser till att rätt verktyg finns på plats (UX) i ett gränssnitt som alla förstår (UI).
02

Du får fler konverteringar

Om UI- och UX-arbetet är rätt utfört vet användarna hur de ska göra för att konvertera. Detta samtidigt som en större andel av användarna faktiskt konverterar (t.ex. via en affiliatelänk) istället för att söka efter webbadressen i adressfältet på webbläsaren.
03

Användaren kommer dit hon vill snabbare

I de fall man inte satsar på UI och UX är det vanligt att det tar många steg innan användaren kommer dit hon vill. Så för att exempelvis kunna ladda ner en app kan det ta många steg med en dålig UI/UX-design och vanligtvis bara ett steg eller ett fåtal steg med en bra UX-design.
Inom UI och UX är det ju fler steg desto sämre som gäller, för användare vill nämligen komma dit de vill på det snabbast möjliga sättet.
04

Användaren berättar förmodligen om din produkt

Om du har en produkt, exempelvis en webbsida med idealt utformade UI- och UX-element är det sannolikt att användaren blir nöjd, och efter det väljer att tipsa andra om din webbsida. Webbsidor med bra UI- och UX-design får även fler delningar på sociala medie-sajter och så även ett högre förtroende bland användarna.
05

Det blir lättare att identifiera flaskhalsar

När UI- och UX-designen är ideal är det enkelt att identifiera och göra något åt flaskhalsar, alltså sådant som inte fungerar lika bra som det borde. Problem med UX-design som räknas som flaskhalsar inkluderar bland annat för krångliga formulär och knappar som är för små för att uppmärksammas av användarna.
06

Du inkluderar färre onödiga funktioner

När du har koll på din UI- och UX-design är det enklare att sätta stopp för funktioner som inte har någon användarnytta. Onödiga funktioner är bland det värsta som finns inom UI och UX, så se till att identifiera funktioner som inte är nödvändiga i ett tidigt stadie och eliminera dessa.

Vad är UX 

UX (eller användarupplevelsen) är den upplevelse som användaren får när hon samverkar med exempelvis ett system eller en webbsida. Om en användare på en webbsida får ett snabbt och tillförlitligt svar på sökfrågan har användaren fått en bra UX-upplevelse för att nämna ett exempel.
Kontakta oss
UX Byrå

Vad är UX-design

UX-design är alla olika delar som exempelvis ett system består av som i sin tur ger användaren en bra upplevelse. Du kan alltså säga att ett mobiltelefonsgränssnitt där du enkelt kan surfa på nätet och/eller ladda ner nya app har lyckats med den delen av sin UX-design.

UI och UX kompletterar varandra

UX handlar som bekant om hur en produkt ska lösa ett problem, medan UI handlar om hur användargränssnittet ska vara designat för att användaren ska kunna lösa problemet. Idealt kompletterar UX och UI varandra så att resultatet blir en produkt som är rätt utformad (UX) med ett gränssnitt som alla förstår (UI).
Få en offert

vi kan UX & UI

Anlita gärna oss för ditt UI- och UX-projekt. Vi har de kunskaper och den personal som krävs. Du är välkommen att kontakta oss med hjälp av knappen nedan.

Ta hjälp av en
Figma-design

Om du ska skapa eller beställa exempelvis en webbsida är det en bra idé att börja projektet med en Figma-design. Nedan berättar vi bland annat vad en Figma-design är och varför så många inom UI och UX väljer att använda sig av en sådan.

Vad är en Figma-design?

En Figma-design är en design i en webbapplikation som heter Figma. Det är gratis att använda Figma men vissa tilläggsfunktioner kostar pengar, och Figma fungerar på både PC och Mac. Själva Figma-designen är alltså det projekt som skapas i applikationen Figma.

5 fördelar med att använda en Figma-design

1. Du får det du beställer

När du har en Figma-design att vila dig mot vet du att det du beställer också är det du får. En Figma-design är faktiskt så pass tydlig att de som utvecklar inte har någon anledning eller ursäkt att avvika från den.

2. Det blir enkelt att ställa krav

En Figma-design gör det enkelt att ställa krav på att produkten till 100% ska efterlikna det som beställts. Revisioner där utvecklaren frågar om allt är som det ska designmässigt kan därför undvikas då ett “facit” redan är framarbetat i form av en Figma-design.

3. Du kan samarbeta med Figma-designern i realtid

Du kan följa det arbete UX/UI-designern gör i Figma i realtid, och om du själv har erfarenheter inom UI/UX kan du till och med delta i designarbetet i realtid. Det är även enkelt att ge designern feedback via Figma. Tack vare att Figma är ett uppkopplat designverktyg underlättas designprocessen alltså rejält.

4. Projektet blir sannolikt billigare

Att be en webbdesigner göra om designen är dyrt, men att be UI/UX-designern göra om designen i Figma är desto billigare. En designer som arbetar i Figma kan enkelt ändra i designen utan att det kostar särskilt mycket, vilket är ett stort plus.

5. Det är billigt att ta fram prototyper

En erfaren Figma-designer kan snabbt ta fram prototyper på din produkt så att du enkelt kan bestämma vilken design som passar bäst. Om du exempelvis ska ta fram en webbsida med Figma kan en Figma-utvecklare skapa olika paletter (färgval) som du kan välja på inom loppet av bara omkring en halvtimme.

Kontakta oss

Kontakta oss
Skriv in dina frågor, vi älskar att hjälpa till!
cross